Ethereum Nedir ve nereden alabileceğinizi açıklıyoruz. Ethereum arkasındaki en büyük sırlar nelerdir? Bildiğiniz üzere Ethereum şuanda piyasada ikinci sıradadır. Çoğu altcoin bu ağa bağlıdır. Böyle olması nedeni ile çoğu kripto para cüzdanlarında altcoinler ile takas seçeneğini sunar.
Ethereum madenciliği yapılarak ETH/USDT çiftlerinde alım satım yapmadan üretebileceğiniz ilk coindir.
Ethereum, Bitcoin gibi merkezi olmayan bir ağdır. Merkezi otorite olmadan çalışmak için bilgisayar koduna, matematiğe güvenir. Ayrıca kriptografiye ve dünyanın dört bir yanındaki rastgele aktörlere güvenir.
Teknoloji, Bitcoin ile aynı ilkelere dayanırken, Ethereum’un değer önerisi farklıdır ve doğrudan kripto para birimlerinin kralıyla rekabet etmez.
2016’da Ethereum fiyatı 8,61 dolar iken 2021 yılında 3,686.49 dolara ulaşmıştır. Ethereum nedir sorusu kadar, nasıl üretilir sorusu da büyük bir çığır açtı. Çünkü eskideen Ethereum üretimi kolay iken, şimdi çok büyük grafik kartlarına ihtiyaç duyulmaktadır.
ETHEREUM NEDİR VE Farklı Blok Zincirleri
Bunu anlamak için, bir blockchain ağının her şeyden önce bilgisayar kodu satırları biçiminde bir yazılım olduğunu hatırlamak gerekir. Bunlar, belirli bir ağın özelliklerini tanımlayacak ve gelecekteki uygulama alanlarını belirleyecek bir dizi kural belirleyecektir.
Bitcoin söz konusu olduğunda, bilgisayar kodunun basitliği ve sağlamlığı, Satoshi Nakamoto tarafından belirlenen çeşitli kurallarla birleştiğinde onu mükemmel bir değer deposu ve ultra güvenli ve saldırıya dayanıklı bir değişim platformu haline getiriyor.
Ethereum: akıllı sözleşme ve merkezi olmayan uygulamalar
2015 yılında Vitalik Buterin tarafından oluşturulan Ethereum, gelişmiş otonom sözleşmelerin oluşturulması için özel olarak tasarlanmış bir platformdur. Bunlara “akıllı sözleşmeler” denir.
Bu sözleşmeler, günlük uygulamalarınızı çalıştırmak için görünen bilgisayar kodundan ne fazla ne de azdır. Bununla birlikte, Ethereum blok zincirine bir kez enjekte edildiğinde, otonom hale gelirler.
Bu, herkesin bunları kendi uygulamaları için kullanabileceği, süreçlerine danışabileceği ve olası bir kesinti olmaksızın 7/24 kullanılabilir olduğu anlamına gelir.
Bunu, herkesin kendi programlarını kurabileceği, halka açık ve çok güvenli bir küresel bilgisayar olarak hayal edebiliriz. Bu, merkezi olmayan uygulamalar için dApps adlı yeni bir uygulama türünün ortaya çıkmasına izin verir.
Merkezi olmayan bir uygulamanın avantajı, son derece esnek, şeffaf olması ve bir kuruluşun sunucularındaki verileri merkezileştirmemesidir.
Bağımsız sözleşmelerin bu özellikleri onları benzersiz kılar ve daha önce inşa edilmesi imkansız olan yeni uygulama türleri oluşturmayı mümkün kılar.
Günümüzde yüksek hızda ortaya çıkan ilk kullanım örneklerinden biri, merkezi olmayan finansal uygulamalardır. Bu, aracılar olmadan ödünç almanıza, takas etmenize, ödünç vermenize olanak tanır.
Ethereum Nedir,Nasıl Alınır?
Çoğu sisteme bağlı büyük bir projedir. Ethereum coini almak için aşağıdaki butona tıklayın. Borsada veya cüzdanlarınızda tutabilirsiniz. İstediğiniz zaman ethereum alım satım yapabileceğiniz Binance gibi Dünya lideri borsa vardır. Bunun yanında Uniswap veya Trustwallet gibi özel cüzdan ve merkezsiz borsalar bulunur.
Bunun için Binance Global Borsasına Üye ol linkine tıklayın. Nasıl kaydolacağınıza dair bilgiler için merak duymayın. Buraya tıklarsanız binanceye nasıl kayıt olursunuz adımlarını göreceksiniz.
Akıllı sözleşmeler oluşturma açısından Bitcoin üzerindeki kısıtlamalardan yararlanır. Ethereum, esnek ve uyarlanmış değer önerisi ile iş dünyasının dikkatini çeken bir alternatif sunuyor.
Bugün, Microsoft, Samsung veya Intel gibi isimleri içeren, teknolojiyi test etmek ve geliştirmek isteyen şirketlerdir. Burada bir Ethereum şirketleri ittifakı var. Ethereum projelerinin sayısı hızla artıyor.
Bir yanıt bırakın